maandag 10 augustus 2015

Go Ahead Eagles onderuit bij jong PSV en Randy geblesseerd eraf

Go Ahead Eagles heeft de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. In Eindhoven werd het, in een wedstrijd waarin weinig gebeurde, 1-0 voor Jong PSV.

Rommens kroonde zich tot matchwinner met een volley in de eerste helft. Om 20:00 uur precies trapten Lammers en Rommens namens Jong PSV het Jupiler League-seizoen 2015/2016 af voor beide ploegen. Hierna was het, op een kopballetje van Duits na, lang wachten op gevaar voor één van beide doelen. De eerste echte kans leverde meteen een doelpunt op: Rommens volleerde van binnen de zestien de 1-0 binnen voor Jong PSV. De tweede tegenvaller voor Go Ahead Eagles volgde al snel. Randy Wolters moest zich nog in de eerste helft laten vervangen. Alex Schalk kwam er voor hem in. Vóór rust kende de wedstrijd nog één gevaarlijk moment: PSV’er Lammers kapte naar binnen en schoot op de voeten van Cummins.

Ook in de tweede helft waren de kansen zeer schaars. En net als in de eerste helft moest Dennis Demmers al vroeg noodgedwongen wisselen. Ditmaal was het Leon de Kogel die er geblesseerd vanaf moest. Hij werd vervangen door Teije ten Den. Die zag even later toe hoe Schalk doorkwam over de linkerkant. Hij gaf goed af op Van Overbeek die van binnen de zestien kon uithalen. In twee instanties wist Koopmans echter redding te brengen. Aan de andere kant was Kenneth Paal gevaarlijk. Hij schoot half vallend naast. Ook De Wijs kwam niet tot scoren, toen hij een vrije trap met de voet verlengde. Cummins redde bekwaam. In de slotfase probeerde Go Ahead Eagles met man en macht tot de gelijkmaker te komen. Vriends werd naar de frontlinie gestuurd, maar het mocht niet baten.

Jong PSV - Go Ahead Eagles 1-0 (1-0) Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Basisopstelling Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Nieveld, Schenk; Duits, Lambooij, Rijsdijk; Wolters, De Kogel, Van Overbeek. ©JW