zondag 11 mei 2014

VVV-Venlo verliest ook in Dordrecht: Einde Play-offs

Op zondag 11 mei was de equipe van René Trost en zijn technische staf naar Dordrecht afgereisd met de loodzware opdracht om de 1-3 thuisnederlaag van donderdag ongedaan te maken. Dat moest wel gebeuren met een op vele plaatsen gewijzigde beginopstelling: er waren basisplaatsen voor Gijzen, Gielen, Rajcomar en zelfs een basisdebuut voor Fecunda.

De eerste paar minuten waren er al twee grote Dordtse kansen te noteren: Fortes schoot hard uit de tweede lijn, Korte werd in eerste instantie gestopt door Mäenpää en in de nastoot schoot hij tegen de paal. Nog voor de eerste uitgespeelde Venlose aanval stonden onze geelzwarten al op een achterstand: Gladon schiet de 1-0 achter de Venlose doelman en dat is een fikse streep door de rekening van de Venlonaren. In de dertiende minuut mag Wolters een vrije trap nemen, ruim buiten het strafschopgebied. Met een ziedend schot stuurt hij de bal naar de linkerbovenhoek, maar keeper Hahn weet met een uiterste krachtinspanning de bal uit zijn doel te houden. Daarna is het weer Fc Dordrecht dat de aanval zoekt en Mäenpää enkele malen op de proef stelt. Met kunst- en vliegwerk houdt de Venlose verdediging stand. Kort voor rust krijgt Gijzen een bal hard tegen zijn hoofd en blijft hij groggy op de grond liggen. Na enkele minuten moet hij ondersteund worden bij het verlaten van het speelveld en zo krijgen de geelzwarten weer een tegenslag te verwerken.

De tweede helft begint met Reimerink voor Gijzen en die invaller is bijna direct succesvol: na een rush van Wolters over links volgt er een voorzet, die voorbijgaat aan Rajcomar, maar die door Reimerink hard achter Hahn wordt geschoten. Met deze 1-1 wil VVV-Venlo op zoek naar meer, maar dat laten de gastheren niet toe: zij vallen vol overtuiging aan en proberen de Venlose aanvallen in een vroeg stadium onschadelijk te maken. Dat ze daarbij zelf weinig creëren is van ondergeschikt belang. In de zestigste minuut lijken de Venlonaren op voorsprong te komen: Wolters zet weer eens voor vanaf de linkerkant en een twijfelende Hahn zorgt ervoor dat de bal bij Rajcomar terecht kan komen. Die weet de bal echter niet binnen te werken en de thuisploeg komt met de schrik vrij. Dat gebeurt ook wanneer Rajcomar door twee spelers in het Dordtse strafschopgebied wordt gemangeld en scheidsrechter Blom door laat spelen. Omdat Mäenpää goed bij de les is en het veelvoud aan Dordtse corners geen enkele echte kans oplevert, blijven de Venlonaren hoop houden, al is de wegtikkende tijd in hun nadeel. Wanneer FC Dordrecht in de 83e minuut echter uit een vrije trap de 2-1 weet te scoren, is het over en uit voor de geelzwarten. Zo eindigt het seizoen voor VVV-Venlo in mineur met de uitschakeling in de halve finales van de Jupiler Play-Offs.

FC Dordrecht - VVV-Venlo 2-1 (1-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 6. Gladon (1-0); 49. Reimerink (1-1); 83. Fortes (2-1)