vrijdag 20 december 2013

VVV-Venlo - Sparta Rotterdam 1-0

Op vrijdag 20 december stond de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar voor de mannen van René Trost en zijn technische staf op de rol. Tegenstander in Seacon Stadion - De Koel - was die avond Sparta Rotterdam, de nummer drie van de Jupiler League.

De wedstrijd begon voortvarend voor de geelzwarten: binnen 2 minuten was De Kogel er als de kippen bij om een verdwaalde bal op te pikken en op het doel van Sinouh te schieten. Dat schot wordt echter gekraakt, maar 5 minuten later is het wél raak. Wolters geeft de bal aan Rajcomar, die bereikt De Kogel en de spits laat zijn zevende van het seizoen aantekenen. 1-0 voor de Venlonaren. Het eerste kwartier is er geen doelgevaar meer voor beide teams en het duurt zelfs tot de 18e minuut voordat Mäenpää überhaupt voor het echt redding moet brengen: een schot uit de tweede lijn van Slijngard is hard, maar wordt door de Finse goalie bekwaam naar de zijkant van het veld gewerkt. Echte kansrijke uitgespeelde aanvallen blijven echter uit en ook de tweede kans van Sparta is een hard schot uit de tweede lijn. Deze bal gaat zonder tussenkomst van de keeper naast. De Venlonaren stellen daar echter ook weinig uitgespeelde kansen tegenover: er zijn wel goede rushes langs de zijlijn, waarbij vooral Joppen vaak mag opstomen, maar Sinouh wordt zelden op de proef gesteld en de Sparta-verdediging blijft redelijk makkelijk overeind. Al was het in de 34e minuut Sevinç die bijna scoort: zijn afstandschot wordt van richting veranderd en Sinouh moet zich strekken om de bal nog net tot corner te tikken. In de laatste minuut van de eerste helft is er nog een goede corner van de Venlonaren: de bal wordt vanaf rechts op het hoofd van Balkestein gemikt. Die kopt netjes naar de verre hoek, maar Sinouh weet de bal stijlvol te pakken. Zo zoeken de teams met een 1-0-stand de kleedkamers op.
Joppen blijft in de kleedkamer achter en wordt vervangen door Promes, die na zijn schouderblessure weer zijn eerste minuten in het geelzwart maakt. Hij gaat centraal in de verdediging spelen en Altheer neemt de back-positie van Joppen in. Na tien minuten in de tweede helft laat Fleuren zich foppen aan de zijlijn en kan Van Hout opstomen en voorzetten. De kopbal van Bilate komt uiteindelijk op het dak van het Venlose doel terecht. Net na het uur spelen is het Promes die met vuur speelt en Bilate stevig aanpakt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van de Graaf ziet er echter geen strafschop in en laat doorspelen, tot grote woede van de Rotterdammers. De tweede helft speelt zich vooral op het middenveld af, met af en toe een uitbraak. Maar die uitbraken leiden niet tot echt gevaar. Tekenend daarvoor is een snelle counter van de Spartanen na een Venlose corner: de bal wordt zo haastig gespeeld dat geen van de Venlose verdedigers hoeft in te grijpen om de bal onschadelijk te maken. In de 85e minuut verslikt Balkestein zich en volgen er hachelijke momenten voor het Venlose doel, maar Mäenpää is de uiteindelijk winnaar en eindigt met de bal in zijn handen, waarmee de Venlose sluitpost zich weer eens van zijn beste kant toonde. De grootste kans van Sparta kan de Finse goalie echter niet onschadelijk maken, maar hij wordt geholpen door de paal: een schot van Bilate spat buiten het bereik van Mäenpää op de kruising uiteen. En na drie minuten extra en een bal van Wolters op de lat en van Reimerink op de paal is het eindsignaal daar en kunnen de Venlonaren met 3 punten op zak aan de winterstop beginnen.

VVV-Venlo - Sparta Rotterdam 1-0 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 8. De Kogel (1-0)
  • Gele kaart(en): (VVV-Venlo); Nieuwendaal; Voskamp (Sparta Rotterdam)
  • Scheidsrechter: Van de Graaf
  • Toeschouwers: 2250
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Altheer en Joppen (46. Promes); Sevinç (77. Kruijsen), Türk en Rajcomar; Wolters, De Kogel (87. Gijzen) en Reimerink

Opstelling Sparta Rotterdam: Sinouh; Gielisse, Breedijk, Ramsteijn en Slijngard; Nieuwendaal (81. De Nooijer), El Hassnaoui (62.Voskamp) en Dogan; Van Hout, Bilate en Langedijk (81. Peeters)