vrijdag 9 december 2011

FC Emmen grijpt naast periodetitel

Lees het verslag van fcemmen.nl

FC Emmen knap lastig voor FC Zwolle
09-12-2011

FC Emmen kan ondanks de 2-1 nederlaag tegen FC Zwolle tevreden zijn over de wijze waarop het de koploper partij heeft geboden. Het bleef tot en met de extra tijd een spannend duel waarbij uiteindelijk de iets betere ploeg als winnaar van het doornatte speelveld stapte.

Als nummer vijftien van de ranglijst een periodetitel pakken tegen de onbetwiste koploper was goed beschouwd een tikkeltje irreëel, maar achteraf had het gelet op de uitslagen van de andere van belang zijnde wedstrijden gekund. Had FC Emmen gewonnen was de tweede periodetitel namelijk een feit geweest. FC Emmen mag dan ook slechts vijftiende staan maar wat het spel betreft moet het aanzienlijk hoger worden ingeschaald. Dat zal dan hopelijk in de komende duels, aanstaande vrijdag tegen Telstar en in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen FC Oss, moeten blijken.
FC Emmen trainer René Hake had voor een elftal gekozen waarin Kevin Görtz terugkeerde in het hart van de verdediging en Bart de Groot doorschoof naar het middenveld. Verder startte Mike Koenders in plaats van Marijn Sterk en verving Kay Velda de geschorste Shkodran Metaj. Michel Poldervaart speelde min of meer op de plaats van Jeffrey de Visscher die van een verlengde winterstop geniet. In deze samenstelling liep het wat minder soepel dan bij het ingespeelde elftal van FC Zwolle maar dat belette FC Emmen niet om goed van start te gaan. Een voorzet van Bart de Groot die maar net door Ruud ter Heide werd gemist, was in de zesde minuut al een waarschuwing voor de koploper. Kort daarop kreeg Michel Poldervaart een schietkans na een vlotte aanval via Randy Wolters en Ruud ter Heide maar de ijverige Poldervaart heeft last van doelvrees en zijn doelpoging ging dan ook ver naast.
Lees verder....



FC Emmen-FC Zwolle 1-2Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Doelpunten: 22. Maachi 0-1, 39. Ter Heide (strafschop) 1-1, 53. Narsingh 1-2.
Scheidsrechter: Braamhaar.
Gele kaart: Boer (FC Zwolle).
Toeschouwers: 4721.
Opstelling FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer, Koenders (75. Sterk), Bemba, De Groot, Velda (75. Mravec), Wolters, Ter Heide, Poldervaart (85. Emmanouil).
Opstelling FC Zwolle: Boer; Van Hintum, Pot, Lachman, Van Polen (33. Bannink), Achente, Slopt, Olijve, Maachi (81. Mamedov), Van den Berg, Narsingh (89. Dost).

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten