zondag 27 september 2015

Volle winst tegen RKC Waalwijk

Lees het verslag van www.ga-eagles.nl
Go Ahead Eagles heeft in Waalwijk zijn vijfde zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd met 0-2 gewonnen dankzij twee goals van Jerry van Ewijk. Door de zege stijgen de Deventenaren naar de derde plek op de ranglijst. Go Ahead Eagles moest het in Waalwijk stellen zonder onder meer de geblesseerde Elvio van Overbeek, Lars Lambooij en Chris David. Hierdoor maakte Tom Daemen zijn basisdebuut in de competitie. Verder was ook de outfit van Go Ahead Eagles nieuw. 



Voor het eerst dit seizoen acteerde de Deventer ploeg namelijk in het prachtige witte uittenue. De eerste helft kwam wat moeizaam op gang. De kansen die er waren, waren voor Go Ahead Eagles. De Kogel en Wolters troffen echter geen doel met hun inzetten. De eerste écht grote kans van de wedstrijd was wel meteen raak. Na een half uur spelen werd Duits diep gestuurd. De middenvelder kapte terug op Wolters, die zijn schot gekeerd zag worden door Vos. In de rebound kon Van Ewijk echter eenvoudig scoren: 0-1. Vlak voor rust beet RKC nog eenmaal van zich af. Kindermans had een goed schot in huis, dat een metertje over het doel van Zwarthoed vloog.


 In de tweede helft had Go Ahead Eagles duidelijk meer moeite met het opportunistische spel van de thuisploeg. Kopkansen waren er voor Kindermans en Valpoort, beide bij de tweede paal, maar hun vizier stond niet op scherp. Diezelfde Valpoort vond zichzelf na een uur spelen ook nog terug in kansrijke positie, maar produceerde niets meer dan een schotje. Aan de andere kant had Wolters twintig minuten voor tijd de beslissing op zijn schoen. Hij wipte de bal handig over zijn tegenstander heen, maar punterde hierna naast. Met een aantal wissels probeerde coach Peter van den Berg zijn ploeg tot een slotoffensief te stuwen. De defensie van Go Ahead Eagles zwichtte echter niet voor de Waalwijkse druk. Zeker niet nadat de langste man van het veld, Cicilia, in de blessuretijd met rood moest inrukken na een charge op Vriends. In de allerlaatste seconde werd het zelfs nog 0-2. Doelman Vos trapte langs de bal, waarna Van Ewijk de bal kon oppikken. Hij dribbelde de bal simpel over de achterlijn.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 0-2 (0-1)Voor alle foto's klik HIER.

©JW

woensdag 23 september 2015

Go Ahead Eagles door in de beker na penalty's

Lees het verslag van www.ga-eagles.nl
Go Ahead Eagles heeft na een onvervalste bekerthriller afgerekend met topklasser HSC’21. De thuisploeg moest in Haaksbergen pas na penalty’s buigen voor de Deventenaren. De strafschoppenreeks tussen de tien van HSC en de tien van GA Eagles eindigde in 9-10. Dit na een eindstand van de wedstrijd van 2-2. Go Ahead Eagles moest het in Haaksbergen stellen zonder een aantal spelers. Van Overbeek (knie), De Kogel (lies), Mathieu (enkel), Lambooij (bovenbeen) en Schenk (geschorst) moesten allen noodgedwongen op de goedgevulde tribune in Haaksbergen plaats nemen. 

Eerste helft
In de eerste helft golfde het spel op en neer. De eerste grote kans was voor Van Ewijk die de binnenkant van de paal trof. Na een kans voor Cenk Uguz van HSC – schot op de keeper – stond het aluminium opnieuw een treffer van Go Ahead Eagles in de weg. Ditmaal was het een kopbal van Wolters die op de lat uiteen spatte. Nog voor rust redde de paal ook Go Ahead Eagles. Cenk Uguz raakte eveneens de paal. Het was dan ook een wonder dat 0-0 de ruststand was. Zeker nadat Van Ewijk aan de ene en Ottink aan de andere kant grote kansen misten. Werd er dan niemand meer genoteerd op het wedstrijdformulier? Jawel. Randy Wolters raakte Caglar Uguz vlak voor rust op zijn voet en kreeg hiervoor zijn tweede en dus rode kaart.

Tweede helft
Tegen tien man drong HSC’21 vanaf het begin van de tweede helft aan. Waar Ottink en Nieuwboer misten, was het Ter Hogt die voor de 1-0 tekende. Hij schoot uit een moeilijke hoek raak. Go Ahead Eagles moest hierna komen en kreeg na ruim een uur spelen loon naar werken. David mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot vanaf randje zestien schitterend raak in de kruising: 1-1. Lang kon Go Ahead Eagles niet genieten van het zojuist gescoorde doelpunt. Vier minuten na de gelijkmaker kopte Grondman uit een corner van dichtbij raak: 2-1. De doelpunten waren in het eerste bedrijf nog schaars; in de tweede helft was dat zeker niet het geval. Go Ahead Eagles moest met z’n tienen opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Daemen was dichtbij, maar hij kon een afgeslagen corner van dichtbij niet op doel mikken. Ook HSC’21 was zeer gevaarlijk. Ter Hogt schoot één op één met Zwarthoed naast. Demmers besloot te wisselen, waardoor Teijsse doorschoof naar het middenveld. Dat had bijna onmiddellijk effect. Ten Den kopte door, waarna Teijsse de bal in het doel kopte: 2-2 met nog tien minuten op de klok. Vlak na het doelpunt van Teijsse werd ook de stand wat betreft manschappen op het veld gelijk getrokken. Cenk Uguz ging door op Nieuwpoort en kreeg daarvoor zijn tweede gele prent. Met tien tegen tien golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Daarom was een verlenging nodig om de beslissing te brengen.

Verlenging
Ook in de verlenging waren er kansen te over. Al na twee minuten vocht gelegenheidsaanvaller Teijsse zich een weg door de Haaksbergense defensie. Zijn inzet ging nét naast de paal. Aanvoerder Van Ek van HSC was ook dichtbij een treffer, maar zag hoe Zwarthoed uitstekend redde op zijn afstandsschot. De grootste kans van de eerste helft van de verlenging was echter voor Ten Den. Daemen vond Teijsse die met zijn hoofd klaarlegde voor de spits. Hij kon echter niet genoeg richting meegeven aan de bal, die daardoor naast ging. Tijdens de tweede helft van de verlenging was steeds beter te zien dat beide ploegen op hun tandvlees liepen. Na zes minuten was er wel een enorme kans voor Ter Hogt. Hij kon vrij inschieten vanaf een meter of twaalf, maar zag hoe Zwarthoed de bal met een geweldige save tegen de lat tikte. Ook in de laatste tien minuten van de verlenging werd er niet meer gescoord, waardoor penalty’s beslissing moesten brengen.

Strafschoppen
De eerste twee strafschopnemers misten allebei: Van Ewijk (lat) en Veensma (redding Zwarthoed). Daarna gingen alle negen de strafschoppen van de overige spelers van beide ploegen. En dus konden Van Ewijk en Veensma zich weer melden bij de stip. Waar eerstgenoemde zijn eerdere misser goed maakte, deed laatstgenoemde dat niet. Hij schoot via Zwarthoed op de paal. Hierdoor bekert Go Ahead Eagles verder na een wedstrijd die om 5 uur begon en om tien voor 8 eindigde.

Voor alle wedstijdfoto's van HSC'21 - Go Ahead Eagles klik HIER.

©JW

vrijdag 18 september 2015

Rentree Randy Wolters in gewonnen wedstrijd tegen jong Ajax

Lees het verslag van www.ga-eagles.nl
Go Ahead Eagles heeft voor ruim 8300 toeschouwers een terechte overwinning geboekt op Jong Ajax: 2-0. Spits Teije ten Den was als invaller beslissend voor de Deventer ploeg door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. Door de derde thuiszege op rij klom Go Ahead Eagles in de Jupiler League naar de vierde plaats op de ranglijst. Deels gedwongen, deels uit eigen keuze had Dennis Demmers enkele wijzigingen in zijn basiselftal doorgevoerd. Randy Wolters maakte als linksbuiten zijn rentree, terwijl Justin Mathieu als rechtsbuiten zijn basisdebuut maakte. Verder stond doelman Theo Zwarthoed voor de eerste keer tussen de palen bij Go Ahead Eagles. 

De Deventer manschappen begonnen sterk aan het duel tegen de Amsterdamse beloften en zetten het team van het trainersduo Jaap Stam / Andries Ulderink direct vanaf het beginsignaal vast op eigen helft. Het mocht een klein wonder heten dat Go Ahead Eagles niet al na een kwartier spelen op een ruime voorsprong stond. Drie grote kansen werden echter niet in doelpunten omgezet. De eerste kans ontstond al binnen vier minuten. Spits Leon de Kogel ontfutselde Jong Ajax-verdediger Terry Lartye Sainez de bal en mocht alleen door op doelman André Onana. De Amsterdamse goalie toonde zich echter de winnaar van het een-tegen-een duel. De kans die De Kogel na een kwartier spelen kreeg was nog groter. De topscorer van Go Ahead Eagles mocht aanleggen voor een penalty nadat Randy Wolters onreglementair was gevloerd binnen het zestienmetergebied, maar de spits schoot de bal op de paal. Tussendoor toonde Sander Duits zijn traptechniek bij een vrije trap, maar de fraai over de muur gekrulde bal werd even vakkundig door Onana uit de kruising getikt. De eerste keer dat doelman Zwarthoed zijn keeperskwaliteiten mocht tonen was na achttien minuten toen de naar binnen getrokken linksbuiten Vaclav Cerny zijn meerdere moest erkennen in de voor Go Ahead Eagles debuterende doelman. Na dertig minuten kreeg Go Ahead Eagles een tegenslag te incasseren toen De Kogel voortijdig met liesklachten naar de kant moest. Hij werd vervangen door Teije ten Den, die vervolgens nog geen minuut nodig had om doel te treffen. Koud in het veld promoveerde hij een voorzet van Jerry van Ewijk met zijn hoofd tot doelpunt: 1-0 in de 31ste minuut. Ondanks een goede poging van Chris David vlak voor rust bleef het voor Go Ahead Eagles in de eerste helft bij die ene treffer.


Kort na rust werd het elftal van Demmers direct gewaarschuwd door Jong Ajax. Spits Sam Hendriks ontsnapte aan de aandacht van de Deventenaren en schoot de bal langs Zwarthoed op de paal. Amper een minuut later verkeek Onana zich aan de andere kant bijna op een tricky schot van Van Ewijk, maar de Amsterdamse doelwacht wist de bal ten koste van een corner te keren. Vervolgens gebeurde er een kwartier lang weinig voor de doelen van beide ploegen. Terwijl het publiek zich op alle tribunes vocaal vermaakte, mocht Chris David in de 62ste minuut aanleggen voor een vrije trap. Meerdere Eagles stonden paraat om zijn voorzet binnen te werken, maar uiteindelijk was het Ten Den die zijn tweede doelpunt van de avond scoorde: 2-0. Daarmee was de buit voor Go Ahead Eagles definitief binnen. Tien minuten voor tijd zat er zelfs bijna nog een derde treffer in. Justin Mathieu verscheen oog in oog met Onana, maar de Amsterdamse doelman toonde zich de sterkste. “We hadden het duel professioneler moeten uitspelen”, sprak Dennis Demmers na afloop. “Nu gaven we Jong Ajax te lang het gevoel dat ze nog een doelpunt konden maken. Al met al hebben we echter een terechte overwinning geboekt en dat is na de zure nederlaag tegen VVV-Venlo het enige dat telde.” 

Go Ahead Eagles – Jong Ajax 2-0 (1-0) Voor alle foto's klik HIER.
  • Doelpunten: 31' + 61' Teije ten Den 
  • Scheidsrechter: R. Martens 
  • Toeschouwers: 8337 
  • Gele kaart: Randy Wolters, Chris David (beiden Go Ahead Eagles) 
Opstelling Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Lars Lambooij, Bart Vriends, Xandro Schenk, Kenny Teijsse; Jerry van Ewijk, Sander Duits (76. Tom Daemen), Chris David; Justin Mathieu, Leon de Kogel (30. Teije ten Den), Randy Wolters (63. Jeffrey Rijsdijk).

Opstelling jong Ajax: Andre Onana; Terry Lartye Sainez, Damian van Bruggen, Damon Mirani, Leeroy Owusu; Abdelmalek Nouri (64. Aschraf El Mahdioui), Pelle Clement, Django Warmerdam; Robert Muric (82. Elton Acolatse), Sam Hendriks, Vaclav Cerny (81. Zakaria El Azzouzi).


©JW